پیوستن مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران به کمیته بین المللی موزه های دانشگاهی

به گزارش مهسان بلاگ، مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران وابسته به دانشکده ادبیات این دانشگاه، به عنوان یازدهمین موزه دانشگاهی از ایران، به کمیته بین المللی مجموعه ها و موزه های دانشگاهی (UMAC) پیوست.

پیوستن مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران به کمیته بین المللی موزه های دانشگاهی

فهیمه مهدی پور، مسئول مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران از سال های قبل از انقلاب دانشجویان را به حفاری می برد و آثار حاصل از این حفاری ها به منظور انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در این مؤسسه گردآوری شده است، شرح داد: جدای از آثاری که میراث فرهنگی برمی دارد، آثاری که جنبه مطالعاتی داشته در مؤسسه می ماند و بعد از انقلاب در سال 76 با توجه به ارزشمندی این مجموعه، مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران به شکل موزه درمی آید.

وی با اشاره به اینکه این موزه به دلایلی جمع شده و در سال 83 آثار بار دیگر گردآوری و مرمت شد، گفت: در این زمان موزه به صورت رسمی افتتاح شد و همه آثاری که حاصل کاوش های سیستماتیک دانشگاهی بوده اند، از شناسنامه برخوردار می شوند.

مسؤول مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران اظهار کرد: چیدمان موزه به صورت توالی تاریخی از قدیمی ترین دوره تا جدیدترین دوره است که در 3 تالار چیده شده و تالار اول شامل آثار دوره نوسنگی و مس سنگی، تالار دوم شامل آثار عصر آهن و تالار سوم نیز به آثار تاریخی و اسلامی اختصاص یافته است.

مهدی پور این موزه را دارای آثار منحصر به فرد دانست و گفت: در این موزه آثار متنوعی وجود داشته که آثار ساخته شده از سفال، فلز، سنگ و آثار استخوانی را شامل می شوند.

وی در انتها صحبت های خود به برنامه های این موزه از جمله برگزاری بازدید گروهی برای دانش آموزان و دانشجویان پرداخت و گفت: همچنین اساتید می توانند یک روز را به بازدید دانشجویان از موزه اختصاص دهند و درهای این موزه با هماهنگی قبلی به روی بازدیدهای گروهی مدارس و دانشگاه ها و عموم مردم باز است.

مزیت ثبت در یک پایگاه اطلاعاتی برای موزه های ایرانی عضو UMAC

فاطمه احمدی، عضو هیات اجرایی کمیته بین المللی موزه های دانشگاهی نیز در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه در روزهای اخیر موزه دانشگاه فردوسی مشهد نیز به کمیته بین المللی مجموعه ها و موزه های دانشگاهی (زیرمجموعه ایکوم، شورای بین المللی موزه ها) پیوسته است، گفت: از حدود سال 2011 که کمیته موزه های دانشگاهی شکل گرفته، تا به امروز 11 موزه از ایران را در این کمیته ثبت نموده ام.

وی با بیان اینکه نزدیک به 4 هزار موزه دانشگاهی در جهان وجود دارد، موزه های ایرانی عضو یومک را موزه ملی تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، موزه نگارستان دانشگاه تهران، موزه مقدم دانشگاه تهران، موزه تاریخ طبیعی دانشگاه تربیت معلم مشهد، موزه تاریخ طبیعی دانشگاه شیراز، موزه نصیر دانشگاه خواجه نصیر، موزه تاریخ علم دانشگاه اردبیل، موزه بهداشت و سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، موزه تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و موزه دانشگاه فردوسی مشهد و موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران برشمرد.

کارشناس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی دانشگاه تهران از جمله مزایای ثبت موزه های دانشگاهی ایرانی در کمیته بین المللی مجموعه ها و موزه های دانشگاهی را ثبت موزه های فوق همراه با موزه های هم خانواده در یک پایگاه اطلاعاتی دانست و گفت: این موضوع باعث بهره مندی پژوهشگرانی است که در حوزه دانشگاه ها مطالعه می نمایند. همچنین ارجاع خوبی برای بقیه موزه های دانشگاهی به حساب می آید، از این لحاظ که به عنوان مثال موزه تاریخ علوم پزشکی می تواند ببیند چند موزه پزشکی در جهان هست و آن ها چطور به ارائه تاریخ پزشکی یا تاریخ علم خود پرداخته اند.

احمدی در انتها تأکید کرد: بین 33 کمیته ای که زیر نظر شورای بین المللی موزه ها (ایکوم) کار خودشان را انجام می دهند، کمیته بین المللی موزه های دانشگاهی تنها کمیته ای است که برای خود پایگاه اطلاعاتی تعبیه نموده است.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 21 شهریور 1400 بروزرسانی: 21 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 15181

به "پیوستن مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران به کمیته بین المللی موزه های دانشگاهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیوستن مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران به کمیته بین المللی موزه های دانشگاهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید