تصاویر جالب از میوه ها و سبزیجات قبل از اهلی شدن!

به گزارش مهسان بلاگ، اخیرا جنبش بزرگی علیه جانداران دستکاری شده ژنتیکی شکل گرفته است. درست است که فرایند اصلاح ژنتیکی بعضی محصولات چیز تازه ای است، اما انسان قرن هاست که با ژنتیک بازی می نمایند.

تصاویر جالب از میوه ها و سبزیجات قبل از اهلی شدن!

به گزارش ، اخیرا جنبش بزرگی علیه جانداران دستکاری شده ژنتیکی شکل گرفته است. درست است که فرایند اصلاح ژنتیکی بعضی محصولات چیز تازه ای است، اما انسان قرن هاست که با ژنتیک بازی می نمایند. با این تفاوت که آن ها این کار را با روشی انجام می دادند که به زمان و شکیبایی زیادی احتیاج داشت.

هرچه کشاورزی بشر بیشتر پیش می رود، افراد بیشتری کوشش می نمایند تا موادغذایی بزرگتر، بهتر و مغذی تر پرورش دهند و این گونه است که زادگیری گزینشی یا اصلاح نژاد انتخابی به ما اجازه می دهد از ثمره صد ها سال کار لذت ببریم. بعضی میوه ها و سبزیجاتی که امروزه می بینید از نظر طعم و ظاهر تفاوت زیادی با اجدادشان داشتند. در این مطلب با میوه ها و سبزیجات، پیش از اهلی شدن آشنا می شوید.

هندوانه وحشی

این نقاشی قرن هفدهمی اثر جووانی استانچی هندوانه را به شکلی متفاوت از آنچه می شناسیم، نشان می دهد. این اثر هنری که بین سال های 1645 و 1672 نقاشی شده، الگوهای مارپیچی در شش بخش مثلثی مقطع هندوانه دیده می شود. همچنین دانه های این هندوانه بزرگ و بخش اعظم آن را گوشت سفیدرنگ تشکیل می دهد که امروزه بیشتر ما آن را غیرقابل خوردن می دانیم.

هندوانه امروزی

انسان ها به مرور زمان، هندوانه هایی پرورش دادند که جذاب تر و خوردنی تر به نظر می رسد. ما به راحتی هندوانه هایی می خریم که کاملا رسیده، خوش رنگ و آبدار هستند و حتی انواع بی دانه هم وجود دارد.

موز وحشی

قدمت اجداد موز به 10هزار تا 6500 سال قبل از میلاد بازمی شود، زیرا محققان تعداد زیادی فیتولیت (گیاسنگ) موز را در سایت باستان شناسی Kuk Swamp پیدا کردند. اما قبل از اینکه موزها به شکل امروزی (یک میوه شیرین کرمی) درآیند، متحمل تغییرات زیادی در فرآیند زادگیری گزینشی شده اند. یکی از بزرگترین تفاوت های گونه وحشی این میوه، دانه های بزرگی است که بیشتر این میوه را به خود اختصاص می دهند. خوردن آن سخت به نظر می رسد، نه؟

موز امروزی

میوه ای که امروزه آن را موز می نامیم، تاریخچه پرسروصدایی دارد. فراوری انبور موز در سال 1834 آغاز شد، یعنی زمانی که انتقال این میوه از کارائیب آغاز شد. اما در ابتدای قرن گذشته، موز های فراوری انبوه شده دچار بحران شدند. یک عفونت قارچی آغاز به از بین بردن کل مزارع کرد. در این زمان بود که محققان موزی پرورش دادند که در برابر قارچ مقاوم باشد؛ یعنی همان چیزی که امروزه به نام موز می شناسیم.

بادمجان وحشی

بادمجان در طول تاریخ اشکال و اندازه های مختلفی داشته است. بعضی از انواع اولیه بادمجان در چین باستان ثبت شدند. نسل های اولیه این گیاه در قسمتی که ساقه گیاه به گل وصل می شود، خار داشته است. علاوه بر این بادمجان های وحشی اندازه و سایر خصوصیات مطلوب بادمجان های امروزی را نداشتند.

بادمجان امروزی

بادمجان های امروزی، بزرگ، دراز و گوشتی هستند. تعداد دانه هایشان کمتر است و نشان می دهد که پرورش گزینشی چقدر می تواند شگفت انگیز باشد.

هویج وحشی

گیاهی که هویج امروزی از آن گرفته شده، در اصل ریشه ای به رنگ سفید/عاجی بوده است. هویج های اولیه که در سال 900 میلادی در آسیای میانه اهلی شدند، به رنگ بنفش و زرد بودند و نوشته های دوران روم و یونان کلاسیک به ریشه های سفید خوراکی اشاره دارد، اما معلوم نیست که آن ها هویج، زردک یا هر دو باشند. اجداد هویج راه بسیار بسیار طولانی طی کردند تا به شکل هویج های نازک و نارنجی رنگ امروزی درآمدند.

هویج امروزی

خوشبختانه، کشاورزان توانستند هویج های شاخه دار و وحشی را به شکل هویج های نارنجی و خوشمزه امروزی تبدیل نمایند.

ذرت وحشی

اجداد ذرت شاید بهترین نمونه از سال ها زادگیری انتخابی باشند. ذرت های وحشی که 7هزار سال قبل از میلاد اهلی شدند، مزه سیب زمینی خام بسیار خشک داشتند، حدود 19 میلیمتر بودند و فقط 8 گونه شناخته شده داشتند. آن ها فقط بومی آمریکای مرکزی بودند و دانه های بسیار سفتی داشتند.

ذرت امروزی

آنچه امروزه می خوریم در مقایسه با اجداد ذرت کاملا متفاوت است. ذرت امروزی در رنگ های مختلف فراوری می شود، 1000 برابر بزرگتر است و در 69 کشور دنیا رشد می نماید.

هلوی وحشی

هلو یکی از میوه هایی است که به نظر نمی رسد زیاد با شکل وحشی اش تفاوتی داشته باشد. طبق یافته های تاریخی، اولین هلو ها 6000 سال قبل از میلاد در استان ژجیانگ چین کشت شدند. هلو های اهلی شده اولین بار در ژاپن، حدود 1200 سال بعد ظاهر شدند. آن ها شبیه به هلو های امروزی بودند، اما هسته بزرگتر و چگال تر داشتند.

هلوی امروزی

هلو هایی که امروزه می خورید در واقع گونه ای است که در ایران کشت می شود و به اروپا صادر می شود. هلو های امروزی به رنگ های سفید و زرد همراه با کمی رنگ قرمز هستند، و به دو نوع هسته جدا و هسته چسب تقسیم می شوند.

کلم وحشی

براسیکا اولراسیا جد بزرگ سبزیجاتی مثل کلم، بروکلی، گل کلم، کیل و ... است و کلم وحشی نامیده می شود. آنچه امروز به نام کلم می شناسیم هزاران سال قبل از اینکه کشت شود، به این شکل بوده است. تاریخچه این گیاه به قبل از دوران یونان و روم بازمی شود، محققان آن عصر مدارک زیادی یافته اند که تایید می نماید این گیاه در آن موقع سبزی باغی جاافتاده ای بوده است. البته هنوز می توانید کلم وحشی را در نزدیکی صخر های دریایی سنگ آهکی پیدا کنید، چون این ماده مقاومت زیادی نسبت به نمک و آهک دارد.

کلم امروزی

کلم امروزی در مقایسه با اجدادش، گوشتی تر و کامل تر است و مقدار بیشتری ماده خوراکی از یک گیاه به دست می آید.

گوجه وحشی

گوجه هایی که امروزه می خوریم با گوجه های قبل از اهلی شدن توسط انسان، بسیار متفاوت بودند. گوجه های وحشی به دلیل اندازه بسیار کوچکشان بیشتر شبیه توت بوده اند. گونه های گوجه وحشی موسوم به Solanum pimpinellifolium هنوز در اکوادور و پرو وجود دارند و در سایر نقاط دنیا هم پذیرفته شده اند. آن ها خوراکی هستند، اما برای خوردن کشت نمی شوند. بلکه با هدف علمی و برای فراوری گونه های پیوندی و تکمیل مخزن ژن گونه های رایج تر گوجه استفاده می شوند.

گوجه امروزی

گوجه های امروزی نسبتا بزرگتر از گوجه های وحشی هستند و فروشگاه ها انواع مختلفی از آن ها را ارائه می دهند.

منبع: برترین ها

anti6.ir: آخرین خبر | اخبار و مقالات روز دنیا را اینجا بخوانید

aradbld.ir: مجله آراد | مجله تفریحی، سرگرمی و مسافرتی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 31279

به "تصاویر جالب از میوه ها و سبزیجات قبل از اهلی شدن!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تصاویر جالب از میوه ها و سبزیجات قبل از اهلی شدن!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید