خبرنگاران نکات مهم تغذیه ای در پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس

به گزارش مهسان بلاگ، زنجان - خبرنگاران - ویروس ها بدون همکاری و مشارکت بدن میزبان، امکان تکثیر و بیماری زایی را ندارند و افراد با کمبودهای مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های ویروسی و نیز تشدید شرایط بیماری پس از ابتلا به آن قرار دارند که برای برطرف این مهم رعایت نکات تغذیه ای امری مهم به شمار می رود.

خبرنگاران نکات مهم تغذیه ای در پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران با اشاره به شیوع بیماری کرونا ویروس و بایدها و نبایدهای تغذیه ای در این خصوص گفت: در شرایط فعلی آنالیز شرایط تغذیه ای و رفع کردن کمبودها جهت پیشگیری از ابتلا به عفونت های ویروسی و درمان آنها ضروری به نظر می رسد و در این خصوص نکات تغذیه ای به عموم توصیه می گردد.

عصمت عباسی اضافه نمود: بر این اساس مواد مغذی بسیاری در عملکرد مناسب و تقویت سیستم ایمنی نقش دارند که از جمله آنها می توان به منابع پروتئینی اشاره نمود.

وی اضافه نمود: افزایش پروتئین دریافتی به میزان 10 درصد (در صورت نداشتن مسائل مانند اختلالات کلیوی) جهت تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت های ویروسی توصیه می گردد که بر این مبنا منابع پروتئینی حیوانی (گوشت قرمز، ماکیان مانند مرغ، غذاهای دریافتی مانند ماهی) و حبوبات مانند سویا می تواند از منابغ غنی باشد.

این کارشناس ادامه داد: اسید آمینه (آرژنین) که یک آمینواسید است، فعالیت سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و مغزها، حبوبات، منابع پروتئینی حیوانی (گوشت قرمز، ماکیان مانند مرغ و غذاهای دریایی مانند ماهی) نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی گفت: اسید چرب امگا 3 از اسیدهای چرب غیر اشباع است که سیستم ایمنی بدن را به وسیله بهبود فعالیت تقویت می نماید و در این راستا ماهی، روغن، کانولا، روغن کلزا و گردو از منابغ غنی امگا سه محسوب می شوند.

عباسی اضافه نمود: ویتامین A نیز یکی از ویتامین های محلول در چربی است که کمبود آن زمینه را برای بروز عفونت ها فراهم می نماید و این نوع ویتامین ضد التهاب بوده که در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و یکپارچگی مخاطی نقش دارد و و در این میان منابع مهم غنی تخم مرغ، میوه و سبزی های زردرنگ (حاوی بتاکاروتن) هستند.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: مطالعات اخیر نشان داده اند که ویتامین دی از ابتلا به عفونت های تنفسی به ویژه عفونت های ویروسی جلوگیری می نماید که ماهی چرب، لبنیات و زرده تخرم مرغ از منبغ غنی دی است.

وی اضافه نمود: از طرفی ویتامین نوع E نیز از جمله ویتامین های محلول در چربی است که عملکرد آنتی اکسیدانی قوی داشته و به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماری زا، مانند باکتری ها و ویروس ها یاری شایانی می نماید که منابع غنی این نوع ویتامین مغزها مانند بادام، بادام زمینی، فندق، و روغن گیاهی مانند(روغن آفتاب گردان، ذرت و سویا) را شامل می گردد.

عباسی اضافه نمود: ویتامین B6 یا (پیروکسین) در فراوری سلول های سفید خون و اینترلوکین نقش دارد که منابع پروتئین حیوانی، سبزیجات نشاسته ای مانند(سیب زمینی، میوه ها) به غیر از مرکبات بسیار مفید هستند.

این مسؤول کمبود ویتامین B12 (کوبالامین) را موجب پیشرفت عفونت های ویروسی بیان نمود و گفت: این نوع ویتامین نیز در فراوری سلول های سفید خون نقش حیاتی دارد و از این طریق موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد و در این ارتباط منابع غنی برای مصرف پروتئین حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی ها، ماکیان، لبنیات و تخم مرغ محسوب می گردد.

وی گفت: ویتامین (C)(آسکوربیک اسید) نیز ویتامین محلول در آب است که پس از فرآیندی هایی در بدن در نهایت به از بین بردن باکتری ها و ویروس ها منجر می گردد که منابع غنی پرتقال، لیمو، کیوی، گریپ فروت و سبزی هایی مانند گل کلم و فلفل دلمه ای را می توان نام برد.

عباسی اضافه نمود: روی یا (زینک) نیز موجب کاهش استرس و افزایش سیستم ایمنی بدن می گردد که منابغ غنی این ویتامین غلات کامل، لبنیات و منابع پروتئینی حیوانی است.

وی گفت: سلنیوم نیز موجب کاهش استرس و التهاب و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد که منابع غنی پروتئین حیوانی، موز، لبنیات، قارچ و برنج قهوه ای از منابع خوب بشمار می رود.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: ایرنا
انتشار: 11 شهریور 1400 بروزرسانی: 11 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 36815

به "خبرنگاران نکات مهم تغذیه ای در پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران نکات مهم تغذیه ای در پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید